A sztrájk csak korlátozta a gyártást (Új szó)

Új Szó publikovalo 21.6.2017 článok venovaný štrajku zamestnancov Volkswagenu za vyššie mzdy s vyjadrením Martina Vlachynského

A sztrájk csak korlátozta a gyártást (Új szó)

Pozsony. Könnyed nyári fesztiválhangulatra emlékeztetett a Volkswagen alkalmazottjainak tegnapi sztrájkja, amelybe a 12 300 alkalmazott több mint negyede bekapcsolódott. A béremelésen a szakszervezetnek tegnapi lapzártánkig sem sikerült megegyeznie az autógyártó vezetésével; a tüntetés minimum e hét végéig fog tartani.

Reggel hat órakor kezdődött tegnap az első sztrájk a Volkswagen pozsonyi gyárának történetében. A délelőtti műszakból nem egész háromezer ember csatlakozott hozzá, a délutániból további körülbelül kétezer. A nagy hőség miatt a tiltakozók egy része ugyan hazament, a pozsonyi gyár előtt ennek ellenére többezres tömeg maradt. Sátrakat állítottak, sört és ásványvizet ittak. A tüntetés érdekessége, hogy mivel a szakszervezet nem tudott elég ivóvizet és WC-t biztosítani, erről a Volkswagen gondoskodott, tehát az autógyártó az ellene tüntető alkalmazottaknak biztosította az ivóvizet és a hordozható illemhelyiségeket. A tüntetők nagyrészt műszakonként váltakoznak, a legutolsó váltástegnapestetízórakorérkezett, őket a reggel hat órakor érkezők fogják lecserélni a tiltakozásban, ám az alkalmazottak egy része sátrakban kész napokon át a gyár parkolójában maradni.

Változatlan követelések

A szakszervezet képviselői egy teherautóról egyórás intervallumokban mondtak beszédet; nagyrészt egész nap ugyanazt ismételték: 16 százalékos fizetésemelést követelnek, mert igazságtalannak tartják, hogy a konszern németországi gyárában a kezdőbérek 2000 eurónál kezdődnek, míg Pozsonyban a 800-at sem érik el. Azt akarják, hogy a bérkülönbség a lehető legnagyobb mértékben csökkenjen. Zoroslav Smolinský, a szakszervezetek vezetője állítja, minimum a hét végéig kitartanak. Martin Vlachynský, az INESS gazdaságkutató intézet elemzője szerint a szlovák és német béreket nem lehet összehasonlítani. "Elsősorban azért, mert a német munkapiacon teljesen más a konkurencia, mint a szlovákon" – közölte az elemző. A Volkswagen igazgatótanácsának elnöke, Ralf Sacht tegnap megismételte, hogy a 8,9 százalékos béremelésnél többe nem egyezhetnek bele. "Már ezzel is nagyon a határon mozgunk. Most a szakszervezeteken a sor, várjuk részükről a további konstruktív lépéseket" – válaszolta Sacht arra a kérdésre, hajlandó-e még a Vokswagen engedni. Megjegyezte, a sztrájkot korlátlan időre hirdették ki s a gyár erre is felkészült. "Nem tudom megmondani, milyen következményei lesznek a gyártás korlátozásának. Megismételném, hogy felkészültünk. Nem fogok pontos számokat mondani, ám azoknak az alkalmazottaknak köszönhetően, akik ma munkába álltak, képesek voltunk gyártani, természetesen nem mindent" – mondta Sacht. Állítása szerint a visegrádi országok közül is a Volkswagen tartozik a legmagasabb béreket fizető társaságok közé, ugyanolyan béreket kínálnak alkalmazottaiknak, mint Spanyolországban vagy Portugáliában. Politikusok is ellenzik Robert Fico kormányfő tegnap kijelentette, bízik benne, hogy a szakszervezeteknek mielőbb sikerül egyezséget kötniük a Volkswagennel. Ján Richter szociális ügyi miniszter nem gondolja, hogy a sztrájk miatt a Volkswagen kilátásba helyezné kivonulását Szlovákiából. "A pozsonyi gyár éveken át elnyerte a konszern legjobb gyárának járó elismerést. Ilyen gazdasági eredmények nem adnak okot a tevékenység befejezésére, inkább arra buzdítanak, hogy sikerüljön egyezségre jutni. Nem szabad megfeledkezni arról sem, milyen hatalmas beruházásokat bonyolított le a társaság az elmúlt időszakban" közölte Richter.

Korlátozott gyártás

A tüntetéshez a Volkswagen alkalmazottjainak a fele sem csatlakozott, a gyártást így nem kellett teljesen leállítani. A Volkswagen up! vagy a Škoda Citigo modelleket korlátozott mennyiségben tegnap is gyártották, az SUV modellek gyártását viszont teljesen le kellett állítani. A Volkswagen pozsonyi telephelye just-in-time rendszerben működik: a beszállítók az egyes alkatrészeket szó szerint pár perccel azelőtt hozzák meg, hogy azokat beszerelik a gépkocsikba. A raktárakban ugyanis nincs elég hely a több ezer autóhoz szükséges alkatrészek tárolására. "Mindez a logisztikát bebiztosító személyeknek okoz majd komoly fejfájást. Az alkatrészeket nem lesz hova szállítani, s ez nemcsak az autógyártónak, hanem a beszállító cégeknek is veszteséget okoz" mondta Juraj Sinay, a Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) vezetője.

Német beruházók Szlovákiában

Németország a harmadik legnagyobb külföldi befektető Szlovákiában, ami a gazdaságba fektetett működőtőkét illeti – tette közzé a Bisnode tanácsadó cég. Összesen több mint 2400 szlovákiai cégben van a németeknek tőkerészesedése, de ez a szám nem végleges, mert például a pozsonyi Volkswagent sem tartalmazza. Mégpedig azért, mert az autógyárat a német konszern a luxemburgi leányvállalatán keresztül vásárolta meg 1991-ben. 

Démecs Péter, Új Szó, 21.6.2017
 

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards