Pozvánka: Ako nezabíjať inovácie reguláciami?

INESS organizuje 19. júna v bratislavskom Hoteli Tatra medzinárodnú konferenciu o zdieľanej ekonomike. Vystúpia poprední domáci a zahraniční experti, ktorí budú v dvoch blokoch diskutovať o problematike regulácie zdieľanej ekonomiky a jej budúcnosti na Slovensku. 

Pozvánka: Ako nezabíjať inovácie reguláciami?

Zdieľaná ekonomika spôsobila revolúciu v poskytovaní služieb. Pomohla aktivizovať nevyužívaný kapitál a znižovať transakčné náklady. Najviac otriasla so sektormi prepravy a ubytovania, kde došlo k mnohým zákazom či sporom s klasickými poskytovateľmi týchto služieb. Na stole je nový zákon, ktorý má regulovať zdieľanú ekonomiku na Slovensku. Ako nastaviť regulačné prostredie tak, aby vyhovovalo poskytovateľom aj odberateľom služieb? Ako nezabiť inováciu reguláciou?

Konferencia predstaví dva diskusné panely so zameraním:

1. Prekážky zdieľanej budúcnosti dnes

• Aké sú dnes prekážky fungovania platforiem zdieľanej ekonomiky?
• Aký je trend v reguláciách zdieľanej ekonomiky vo svete?
• Čo sa chystá v reguláciách v strednodobom horizonte?
• Ako by vyzerala najlepšia regulácia (z pohľadu regulátora a z pohľadu platformy)

2. Zdieľaná ekonomika o 5 rokov

• Aké strednodobé ciele majú platformy zdieľanej ekonomiky?
• Ako môže zdieľaná ekonomika zmeniť svet?
• Na čo nové sa môžu tešiť zákazníci / poskytovat

 

Vystúpia rečníci ako Kalle Palling, poslanec estónskeho parlamentu a autor miestej reguláie zdieľanej ekonomiky, Alexander Funcke, spoluautor Indexu zdieľanej ekonomiky, Bohuš Chochlík, riaditeľ štátneho dopravného úradu a mnohí ďalší.

Celý zoznam rečníkov ako aj program nájdete na našom webe: www.sharing.iness.sk 

Vstup na konferenciu je voľný, avšak podmienený registráciou tu. 

Pridajte sa na FB podujatie. 

 

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards