Chcem do vlády, nielen ťahať nitky

Michal Truban sa pre Hospodárske noviny vyjadril k hodnoteniu INESS. 06. 02. 2020.

Chcem do vlády, nielen ťahať nitky

Analytici z INESS hodnotili opatrenia v oblasti vzdelávania, ktoré majú strany v programoch. Vám dali šesť bodov z 10. Podľa nich dobre opisujete problém, ale chcete vytvárať zbytočne nové inštitúcie a úrady, napríklad Slovenskú učiteľskú akadémiu, a neriešite problém veľkého počtu slabo kvalitných pedagogických fakúlt.

Tak v prvom rade je INESS ultrapravicový. Nie je to nejaká nezávislá organizácia, ale aj oni dávajú dobré upozornenia z ich pohľadu. My hovoríme o tom, že keď chceme Slovensko niekam posunúť, musíme zmeniť kvalitu našich učiteľov. Jednak platmi a jednak vzdelávaním. Akadémia hovorí práve o tom, že treba zlepšiť pedagogické fakulty.

Pôsobili ste ako podnikateľ, teraz ste predsedom strany, ktorú možno označovať za ľavicu. Súdim to aj podľa toho, že ste upozornili na to, že INESS je podľa vás pravicovo orientovaný. Nebije sa to?

Nie sme ľavica, my sme naozaj centristická strana.

Celý rozhovor vyšiel v tlači.

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards