Rekreačné poukazy pomohli cestovnému ruchu, ale spôsobili zdraženie služieb

Martin Vlachynský sa pre Finweb vyjadril k dopadom rekreačných poukazov. 22. 02. 2020.

Rekreačné poukazy pomohli cestovnému ruchu, ale spôsobili zdraženie služieb

Analytik inštitútu INESS Martin Vlachynský upozornil, že turizmus na Slovensku rástol aj pred zavedením poukazov. „Sektoru sa v posledných rokoch darilo, stúpali prenocovania aj kapacity,“ uviedol. „Keďže ponuka nie je nafukovacia, jedným z krátkodobých efektov bude aj nárast cien za tieto služby.

V konečnom dôsledku tak zamestnanec napriek daňovo-odvodovému zvýhodneniu neušetrí,“ priblížil. Dodal, že nie je jasné, prečo sú zamestnanci nútení práve do tohto benefitu. Na zdražovanie upozornil aj Lipovský. „Ceny v reštauráciách a hoteloch zaznamenali priemerne nárast o približne päť percent,“ povedal o medziročnom porovnaní za mesiac január.

Celý článok si môžete prečítať tu.

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards