Minister Lengvarský ani dnes nepredstavil poslancom požiadavky lekárov na výbore

Rádio Express odvysielalo dňa 29.11.2022 komentár analytika Martina Vlachynského k prieskumu verejnej mienky INESS, v ktorom sa zisťoval pohľad občanov Slovenska na zdravotníctvo. 

Minister Lengvarský ani dnes nepredstavil poslancom požiadavky lekárov na výbore

Ako uviedol, viac ako 40 percent respondentov vyjadrilo, že nie sú ochotní zmeniť nič v prospech systémových zmien v tomto sektore.

Martin Vlachynský, INESS:

„Pre slovenských pacientov dôležité riešenie dlhých čakacích dôb. Vidíme tu očakávateľné vzorce, že ľudia s vyšším príjmom sú ochotní výmenou za vyššiu kvalitu viac cestovať. Málokto je ale ochotný viac čakať výmenou za vyššiu kvalitu, takže to čakanie je skutočne problém.“

 

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards