Matovičovi spadnú z neba ďalšie milióny

Týždenník Trend uverejnil dňa 8.12.2022 vyjadrenie analytika Radovana Ďuranu k návrhu dani z nadmerného príjmu. 

Matovičovi spadnú z neba ďalšie milióny

Ako zhodnotil, toto nie je zákon, ktorý by riešil ziskovosť firiem. Zákon sa pozerá len na príjmy firiem, ktoré vláda považuje za nadmerné, v podstate bez ohľadu na výšku zisku, ktoré daný podnik generuje.

Radovan Ďurana, INESS: 

„Samotná myšlienka dane z nadmerných príjmov znamená, že všetci investori sú momentálne v neistote. Akékoľvek ich plány budú musieť obsahovať aj otázku, aké nám dovolí mať príjmy z predaja energií. Nešťastné je, že nadmerné príjmy bude regulovať vyhláškou, nie zákonom, čo ešte znásobí neistotu investorov. Celá nová legislatíva je postavená na predpoklade, že na Slovensku sa vrátime s cenami energií do obdobia pred vojnou na Ukrajine či pred obdobie covidu. Ale myslím si, že toto je veľmi naivná predstava.

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards