Poslanci v schválenom rozpočte navýšili aj platby za poistencov štátu

Rádio Slovensko odvysielalo dňa 23.12.2023 komentár analytika Martina Vlachynského k zmenám vo financovaní zdravotníctva v schválenom rozpočte. 

Poslanci v schválenom rozpočte navýšili aj platby za poistencov štátu

Ako uviedol, už pred politickou dohodou, ktorú uzavreli Richard Sulík a Eduard Heger, malo ísť do zdravotníctva rezervných 400 miliónov eur. Schválený rozpočet je teda o približne 100 miliónov vyšší.

Martin Vlachynský, INESS: 

„To impozantné navýšenie o tých 800 miliónov samozrejme v realite nie je 800 miliónov oproti pôvodne verzii. Rôzne také rezervy, ktoré tam poletovali, hlavne tá 400 miliónová, že naozaj, už sú konkrétne napísané do toho zdravotníctva a je tam podľa všetkého teda aj mierny nárast.“

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards