Umelá inteligencia už namaľuje obraz či napíše esej

Týždenník Slovenka uverejnil dňa 13.2.2023 komentár analytika Róberta Chovanculiaka k využitiu umelej inteligencie v školstve.

Umelá inteligencia už namaľuje obraz či napíše esej

Ako uviedol, umelá inteligencia sa bravúrne popasovala s maturitným slohovým zadaním zo slovenčiny na tému Základný zdravotnícky výcvik by mal byť povinný, formou diskusného príspevku. 

Róbert Chovanculiak, INESS: 

"Dodržala všetky parametre, ktoré má diskusný príspevok obsahovať – krátky úvod, vyargumentovaný postoj aj protiargumenty oponentov. Dokonca, prichádza aj so samotnými riešeniami týchto protiargumentov. V závere uvádza krátke zhrnutie. Príde mi to ako obstojne spracovaný diskusný príspevok, za ktorý by sa nemusel hanbiť nejeden 18-ročný maturant." 

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards