Hroziaca kríza v bankovom sektore

Rádio Slovensko odvysielalo dňa 16.3.2023 rozhovor s analytikom Jurajom Karpišom na tému vývoja bankového sektora na Slovensku. 

Hroziaca kríza v bankovom sektore

Juraj Karpiš, INESS: 

"Problémy s bankami samozrejme nikdy nepredvídajú nič dobre, že keď sú tie problémy v bankách, väčšinou následne po nich prichádzajú trošku problémy aj v ekonomike, keďže tie banky vystrašené o svoj osud, či už z úniku likvidity alebo či už z dôvodu tej solventnosti, nie sú až tak odvážne a tak ochotné poskytovať tie úvery. Čiže ja by som predpokladal od závislosti od toho, ako to bude pokračovať a kto ešte všetko bude mať problémy, že s nejakým meškaním časovým budeme aj v ekonomike vidieť menšiu ochotu úverovať a možno teda dokonca sa to preklopí do ekonomického spomalenia alebo recesie."

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards