Na NOVÉ ATÓMOVKY Matoviča si POSVIETIL uznávaný ekonóm: FACKA V PRIAMOM PRENOSE!

Denník Plus jeden deň uverejnil komentár analytika Radovana Ďuranu k návrhu zrušiť dane matkám s deťmi a mladým ľuďom. 

Na NOVÉ ATÓMOVKY Matoviča si POSVIETIL uznávaný ekonóm: FACKA V PRIAMOM PRENOSE!

Ako uviedol, na Slovensku však už teraz ženy platia veľmi malú daň zo svojich príjmov.

Radovan Ďurana, INESS:

„Daňový bonus, ktorý parlament schválil vlani, je tak vysoký, že mnoho žien neplatí žiadnu daň. Urobil som prepočet a zistil som, že mladá rodina, ktorá má počas prvých piatich rokov dve deti, dostane od štátu 91-tisíc eur. Ak parlamentom prejde poslanecký návrh, ktorý je štedrý, pre každého ďalšieho politika je veľmi náročné, ten zlý štedrý návrh zasa zvrátiť. Pre platy žien sú najdôležitejšie príležitosti a súťaž zamestnávateľov. Politici by mali riešiť, aby zamestnávatelia vytvárali nové pracovné miesta. A tí, aby zohnali ľudí, budú ponúkať atraktívnejšie podmienky. To je jediný dlhodobejší nástroj, ktorým sa dajú zvýšiť platy žien. Skôr, ako na zvyšovanie daňového bonusu, by sa mali politici zamerať na zjednodušenie podmienok starostlivosti o deti. Nemusia hneď stavať nové jasle či škôlky, mali by však podporovať flexibilné formy – zamestnanecké skupiny, či možnosť, aby sa o menší počet detí mohli starať ženy priamo u seba doma."

Celý článok zo dňa 17.4.2023 si môžete prečítať tu. 

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards