Zamestnávateľom hrozí ďalšia byrokracia, pridať im ju chce aj Progresívne Slovensko

Týždenník Trend uverejnil vyjadrenie analytika Radovana Ďuranu k návrhu na povinné zverejňovanie informácií o štruktúre povolaní a štruktúre odmien podľa rodovej príslušnosti. 

Zamestnávateľom hrozí ďalšia byrokracia, pridať im ju chce aj Progresívne Slovensko

Radovan Ďurana, INESS:

„Problémom tejto iniciatívy je, že sa neskončí len vo zverejňovaní údajov. Predstaviteľ Európskej komisie hovorí, že bez kvót na zastúpenie pohlaví to nepôjde. Dá sa očakávať, že štát bude chcieť regulovať platy zamestnancov podľa svojho gusta. Štruktúra zamestnancov a ich odmeňovanie by ale mali byť v rukách vlastníkov firiem. Oni majú skutočnú motiváciu získať čo najvyšší výnos zo zapojených zdrojov. Nestačí povedať, že rovnosť je lepšia, ale tiež „koľko rovnosti za aké náklady". Ako príklad môžeme uviesť zverejňovanie platov v inzerátoch. Kde štát zverejnil vyhodnotenie tejto regulácie?"

Celý článok zo dňa 18.6.2023 si môžete prečítať tu. 

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards