Dokončiť dobré projekty a zlepšiť financovanie. Odborníci hovoria, na čo by sa mala sústrediť nová ministerka

Zdravotnícky denník uverejnil vyjadrenie analytika Martina Vlachynského k výzvam, ktorým bude čeliť nové vedenie ministerstva zdravotníctva. 

Dokončiť dobré projekty a zlepšiť financovanie. Odborníci hovoria, na čo by sa mala sústrediť nová ministerka

Martin Vlachynský, INESS: 

"Bolo by fajn, keby sa ministerstvo aspoň bavilo o určitých cieľoch v určitých oblastiach. Veľa vecí je však len odhadovaných a nemáme k tomu dáta. Keď si stanovia určitý cieľ, musia to mať podchytené aj číslami a reálnym obrazom o stave. Nová ministerka by tak mala vytvoriť menší tím ľudí, ktorí situáciu zmapujú a na konci tejto analýzy budú nejaké výsledky. Až potom bude rezort vedieť zhodnotiť, čo robiť a ako postupovať pri určitom probléme. Na ministerstve je ale rozpracovaných príliš veľa projektov, takže rezort už na štart nových vecí nebude mať kapacity."

Celý článok zo dňa 3.11.2023 si môžete prečítať tu.

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards