Tvoja cena štátu

Tak sa volala prvá aplikácia vydaná INESS. Mohli ste si pomocou nej zistiť svoje skutočné daňové zaťaženie. Tvoja skutočná cena štátu sa výrazne líši od toho, čo vidíš na daňovom priznaní. Projekt realizoval INESS v roku 2016.

Tvoja cena štátu

Koľko daní zaplatíš so spotreby, koľko za spotrebovaný benzín, alebo vypité pivo? Aplikácia presne vypočíta, koľko daní platíš a aký je tvoj osobný deň daňovej slobody, ktorý si môžeš vložiť do vlastného kalendára. Na základe zaplatených daní je vytvorený bloček, z ktorého zistíš, koľko osobne prispievaš na jednotlivé verejné politiky. Bloček môžeš jednoducho zdieľať na vlastnom FB konte, alebo poslať WhatsApp kontaktom.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards