Market Finesse 9-10/2023

Po každých parlamentných voľbách zvyknem písať: voľby dopadli. Skúsenosť (vrátane tej predposlednej) ma naučila nehodnotiť výsledky ľudového hlasovania skôr, ako dôjde ku konkrétnym politickým činom. 

Market Finesse 9-10/2023

Veľa ľudí z môjho okolia sa zaplyňuje provokatérskymi statusmi budúcich kandidátov na ministrov, ale sústrediť by sme sa mali na príčiny tohto stavu. Tou je v prípade Slovenska veľký štát a priveľká moc politikov zasahovať do našich životov. Orezanie jeho právomocí (vieme poradiť ako) je cestou k mitigácii vplyvu ľudí, ktorí sa zo dňa na deň dostanú na dobu volebného cyklu ku hlasovacím zariadeniam a exekutívnym funkciám v štátnom aparáte. „Po nás potopa“ nie je chyba súčasného systému, ale jeho inherentná črta. - píše v úvode Editorialu nového Market Finesse Richard Ďurana.

Čomu všetkému sme sa koncom septembra a v októbri v INESS venovali si môžete prečítať v Market Finesse 9-10/2023 tu.

Celý editorial nájdete okrem samotného newslettra aj na tomto linku.

Prajeme vám príjemné čítanie a tešíme sa na vaše postrehy. Dajte nám vedieť, čo vás zaujalo na ina.secikova@iness.sk.

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards