Ekonomická kríza spojená s pandémiou koronavírusu

Radovan Ďurana sa pre Rádio Slovensko vyjadril k dopadom koronavírusu na verejné financie. 19. 03. 2020.

Ekonomická kríza spojená s pandémiou koronavírusu

Martin Kalužák, redaktor: "Richard Sulík a Boris Kollár napriek pandémii koronavírusu a ochromeniu ekonomiku aj pri predstavení novej vlády spomenuli asi najvýznamnejší sociálny program. Teda výstavbu nájomných bytov. Odborníci sú však vo svojich odhadoch skeptickí, prepad ekonomiky a následne štátnych príjmov môže byť pod vplyvom koronavírusu obrovský. Čo môže mať vplyv aj na sociálne projekty. Radovan Ďurana z inštitútu INESS dokonca varuje, že skončíme v červených číslach."

Radovan Ďurana, inštitút INESS: "Keď si urobíme jednoduchý prepočet, že za jeden týždeň sa na Slovensku vytvorí 2 % HDP, tak napríklad ak by sme tie firmy zavreli na 4 týždne, tak len toto by predstavovalo výpadok v mnohých percentách, možno 5-7 % HDP a bolo by to citeľné."

Celú reportáž si môžete vypočuť tu.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards