Exminister práce Kaník: Fico reformu dôchodkov nenávidel, ľuďom ukradol penzie

Týždeň uverejnil článok so zmienkou vyjadrenia Martina Vlachynského. 03. 10 .2020.

Exminister práce Kaník: Fico reformu dôchodkov nenávidel, ľuďom ukradol penzie

martin Vlachynský z INESS tvrdí, že reformy sa lepšie robia v zlých časoch a vďaka tým peniazom, ktoré si požičiavame z Európskej únie a to aj napriek mýtom, že je to zadarmo. Takže nás naopak odrádzajú od reformy. Čo si o tom myslíte?

Na jednej strane áno, keď máme na mysli politikov, ktorí nechcú urobiť nič, čo by si žiadalo odvahu, a urobia to len vtedy, keď naozaj musia, keď je krajina na kolenách, vtedy by to platilo. Keď sme robili reformy my, tak určite taká situácia nebola, pokojne sme sa mohli tváriť ako veľmi riešime parciálne problémy a mohli sme pri tom zostať a vykašľať sa na reformy. Slovensko by sa ale neposunulo tak výrazne ekonomicky dopredu ako sa to stalo. Reformy sú vtedy, keď je víziia odvaha a nositelia týchto dvoch aspektov. Keď su, tak sa môžu rodiť aj uskutočňovať reformy.

Celý článok si môžete prečítať tu.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards