Bratislava: Zmätky okolo ozdravenia Všeobecnej (TV JOJ)

 Juraj Karpiš sa 28,2,2017 vyjadril pre TV JOJ k problematike politických nominácií vedúcich pracovníkov v štátnych podnikoch

Bratislava: Zmätky okolo ozdravenia Všeobecnej  (TV JOJ)

 Výňatok:

Richard Juriš: "Ešte v sobotu pritom Robert Fico v diskusnej relácii RTVS vyhlásil, že nebude poisťovni tolerovať žiadne "zajacoviny" a chce sa stretnúť s ministrom. Podľa Druckera je v záujme vlády, aby sa všeobecná zdravotná stabilizovala, keďže ide o základnú poisťovňu štátu. Jej ozdravný plán by mal byť zverejnený postupne, jednoduché to ale nebude."

Juraj Karpiš, analytik INESS: "Vedúci pracovníci sa menia s vládami a sú často politicky dosadení. Je na nich menší tlak na to, aby hospodárili zodpovedne a vytvárali ak nie teda nulu, tak pozitívny hospodársky výsledok."

Richard Juriš: "Napriek tomu nestratil premiér v rámci témy ozdravenia Všeobecnej zdravotnej, ktorá vytvorila 200-miliónovú sekeru počas jeho druhej vlády, dobrú náladu."

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards