Minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že je pripravený debatovať... (Denník N)

 Denník N uverejnil 30.3.2017 krátky report o vyhlásení ministra hospodárstva Petra Žigu, ktorý sa vyjadril k možnému zavretiu dotovanej bane Nováky na podujatí INESS  s názvom Elektrický chaos

Minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že je pripravený debatovať... (Denník N)

 Minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že je pripravený debatovať aj o tom, že by sa baníctvo prestalo dotovať cez ceny elektriny prípadne skôr než v roku 2030. "Nevylučujem, že táto debata príde na stôl," povedal Žiga na debate organizovanej inštitútom INESS s názvom Elektrický chaos.

Žiga podmieňuje takéto úvahy tým, že treba mať "jasnú cestovnú mapu, aby sme vedeli povedať, že ak áno, tak akým spôsobom a kedy" takúto zmenu uskutočniť.

Dôraz vláda stále kladie podľa Žigových slov na zachovanie aktuálneho dotačného systému. Žiga opakuje, že bez dotácií by baníci na Hornej Nitre by mohli prísť o prácu.

"Tá otázka sa týka 4-tisíc ľudí," povedal Žiga. Dodal, že jeho manželka pochádza z Handlovej a má aj švagra, ktorý roky pracoval v baniach.

Denník N
Denník N, 30.3.2017

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards