HumanProgress.org

V roku 1700 priemerný Ind skonzumoval 1650 kalórii denne. Jeho náprotivok v Británii skonzumoval o trochu viac, asi 2095 kalórii (stredne veľké jablko má asi 120 kalórií, cheesburger asi 300). Britom sa situácia zmenila okolo roku 1800, keď začal priemerný príjem potravín stúpať až na dnešných takmer 3300 kalórií. V Indii stagnovala príjem potravín oveľa dlhšie, na nakoniec začal prudko rásť v 2.polovici 20. storočia až na dnešných 2243 kalórií na osobu. A to napriek obrovskému populačnému rastu (za posledných 50 rokov sa populácia Indie strojnásobila) a predpovediam hladomorov od katastrofistov.

HumanProgress.org

Zaujali vás tieto fakty? Na stránke HumanProgress.org ich nájdete veľa. Tento projekt Cato Institute  slúži ako zdroj štatistických dát týkajúcich sa rozvoja ľudskej spoločnosti. Voľne prístupné tu nájdete  dáta týkajúce sa dostupnosti potravín, pitnej vody, kvality života či ekonomickej slobody.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards