INESS opäť súčasťou Politickej akadémie

Politická akadémia je expertný nadstranícky vzdelávací program pre tých, ktorí chcú politiku robiť zodpovedne, korektne, a s prehľadom. Cieľom programu je pomôcť v politike presadzovať kompetentnosť, kritické myslenie, a vybaviť absolventov nástrojmi a zručnosťami na správu vecí verejných bez ohľadu na ideológiu - program nepreferuje konkrétne politické strany, ale snaží sa poskytnúť komplexný pohľad na politické spektrum.

Poznáme finalistov Ekonomickej olympiády!

Z viac ako 4000 účastníkov v školskom kole vôbec prvej celoslovenskej Ekonomickej olympiády postúpilo do krajských kôl celkovo takmer 400 najúspešnejších stredoškolákov. V ôsmych krajských mestách zorganizoval INESS počas februára 2018 krajské kolá súťaže, v ktorých súťažiaci otestovali svoj prehľad z ekonomickej teórie a histórie, skúmali dopady hospodárskej politiky či hľadali najvýhodnejší úver alebo investíciu.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.

Eurokríza: Hrozivý koniec nenastane

V dňoch 13-16. októbra sa uskutoční siedmy ročník Seminára rakúskej ekonómie. Hlavnou hviezdou podujatia bude nemecký prof. Guido Hülsmann, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov prúdu ekonomického myslenia s názvom rakúska ekonomická škola. Ekonómovia tohto prúdu ako jediní predpovedali poslednú finančnú a ekonomickú krízu. Prof. Hülsmann bude prednášať o etike výnosov z kapitálu, politickej ekonómii likvidity, či o monetárnych intervenciách. Prinášame vám preklad staršieho rozhovoru, ktorý poskytol pre Die Freie Welt v septembri 2014.

Sloboda a decentralizácia!

Hackers Congress Paralelní Polis, Praha 30.9.-2.10. 2016

Paralelní Polis organizuje v Prahe už svoj tretí výročný Hackers Congress. Ide o trojdňovú konferenciu, na ktorej sa zídu ľudia z IT, ekonómie aj umenia, aby sa spoločne rozprávali o budúcnosti našich slobôd v kontexte najnovších technologických inovácií. Témou tohtoročného ročníku je decentralizácia a zdieľaná ekonomika. Na túto tému bude rozprávať viac než 40 rečníkov (medzi nimi aj Juraj Karpiš z INESS) z celého sveta. Zaujalo ťa to? Čítaj ďalej a získaj zľavu 20% na trojdňovú vstupenku.

Transatlantic Think Tank CEO Summit

Richard Ďurana z INESS bol pozvaný zúčastniť sa na podujatí, ktoré pre 15 vybraných riaditeľov think tankov z USA a Európy zorganizoval v kráľovskom meste Windsor v Anglicku americký Atlas Network.

Stránky

Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards