Vianočné príspevky porastú

K výplatám dôchodkových dávok v roku 2006 pribudol vianočný príspevok dôchodcom. Jedná sa o príspevok vyplácaný z rozpočtu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý zaťažuje štátny rozpočet sumou vyše 60 miliónov eur ročne. Príspevok je určený pre poberateľov nižších dôchodkov.

Vianočné príspevky porastú

V roku 2013 sa vyplácal dôchodcom s dôchodkovou dávkou nižšou ako 483 eur. Výška príspevku sa v závislosti od výšky dôchodkovej dávky pohybovala od 46,50 eur do 75 eur. Príspevok sa v decembri 2013 vyplatil približne 1,1 milión krát. Premiér na nedávnom pracovnom sneme vládnej strany avizoval v tomto roku zvýšenie vianočného príspevku časti penzistov.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards