Ekonomický base camp otvára prihlasovanie do 3. ročníka!

Chcete získať nové perspektívy na dôležité ekonomické otázky, posilniť svoje kritické myslenie a stretnúť podobne zmýšľajúcich ľudí? Príďte na Ekonomický base camp 2024! INESS prichádza s jedinečnou príležitosťou pre mladých ľudí a v dňoch 17. – 20. októbra organizuje už 3. ročník vzdelávacieho seminára v malebnom prostredí hotela Bystrička pri Martine.

 

Ekonomický base camp otvára prihlasovanie do 3. ročníka!

Čo na vás počas 4 dní čaká?

Účastníci sa môžu tešiť na rôznorodé prednášky na aktuálne ekonomické problémy a podnetné spoločné aktivity:

  • Prečo ekonómovia milujú trh a ostatní sú mu neverní? Ukážeme vám, prečo ekonómovia veria v trhové mechanizmy ako efektívny spôsob alokácie zdrojov a prečo sa tento pohľad často stretáva s nedôverou v širšej verejnosti. Diskutovať budeme o výhodách trhu, jeho schopnosti podporovať inovácie a konkurenciu, ale aj o bežných mýtoch a nepochopeniach, ktoré s trhom súvisia.
  • Investovanie pre mladých – naučíte sa, prečo je kľúčové začať investovať už v mladom veku. Spoznáte rôzne investičné možnosti vrátane zlata, akcií a osobného rozvoja, aby ste boli pripravení na demografické zmeny a robotizáciu, ktoré formujú našu budúcnosť.
  • Zdravotníctvo a spotrebiteľská revolúcia – Získate hlboký prehľad o fungovaní slovenského zdravotníckeho systému a jeho porovnanie s medzinárodnými modelmi z USA, Holandska a Singapuru. Diskutovať budeme o možnostiach, ako môžeme zlepšiť náš zdravotnícky systém pre lepšiu budúcnosť.
  • Aká je cena štátu? Odhalíme pravdu o verejných financiách. Dozviete sa, ako verejný dlh ovplyvňuje naše každodenné životy a aká je skutočná cena „bezplatných“ verejných služieb a stratových podnikov.
  • Skupinové workshopy, kvízy, či diskusie: budeme spoločne diskutovať a navrhovať inovácie a trendy pre budúcnosť ekonomiky. Poskytneme vám príležitosť pracovať na reálnych problémoch a umožníme vám efektívne aplikovať teoretické vedomosti v praxi. Podporíme tým aj vašu kreativitu a tímovú spoluprácu.
  • Skvelí domáci lektori a zahraničný hosť –  Naši lektori ako Juraj Karpiš, Richard Ďurana, Róbert Chovanculiak či Martin Vlachynský vám priblížia, ako sa na aktuálne problémy pozerať očami ekonómie. Tento rok privítame aj zahraničného hosťa, Dr. Eamonna Butlera z Adam Smith Institute, ktorý vás prevedie témami ako verejná voľba, dane, či podnikanie, čo vám poskytne skvelú príležitosť precvičiť si komunikáciu v angličtine.
  • Diplom za účasť  – na záver vás čaká slávnostné odovzdávanie certifikátov za úspešné ukončenie vzdelávacieho seminára a spoločná fotografia všetkých účastníkov a prednášajúcich.

Záujem o podujatie každoročne prevyšuje kapacitu seminára, preto sme nútení spomedzi všetkých uchádzačov vyberať. Po vyplnení online registrácie a ukončení prihlasovania budú prihlášky uchádzačov starostlivo posudzované a záujemcov budeme informovať e-mailom.

Nezmeškajte túto príležitosť na jedinečnú formu vzdelávania a získania nových kontaktov a prihláste sa na Ekonomický base camp ešte dnes: online registračný formulár nájdete tu. Viac informácií k poplatkom a programu nájdete na webe EBC tu. Prihlasovanie je otvorené do pondelka, 30. septembra 2024 do polnoci. 

Ako to vyzeralo na Ekonomickom base campe v minulosti si môžete pozrieť tu a tu. Tešíme sa na vašu účasť!

EBC 2024 podporili Nadácia Tatra banky a Nadácia EPH.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards