Tisícky za zbytočné časopisy

Kancelária Súdnej rady minula viac ako 10-tisíc eur na predplatné časopisu Dimenzie, ktorý nijako nesúvisí s justíciou. Súčasťou kontraktu bola aj možnosť publikovať v časopise príspevky sudcov, čo bývalé vedenie Súdnej rady využívalo na svoju reklamu. Zo zverejnených faktúr vyplýva, že Súdna rada v rokoch 2012 až 2014 objednávala mesačne vyše 100 kusov časopisu.

Tisícky za zbytočné časopisy

Nákup časopisov nesúvisiacich s pracovnou náplňou sa objavil aj v iných verejných inštitúciách. Ministerstvo financií odoberalo mesačníky National Geographic, Geo, a Lidé a země. Zaujímavosťou je odoberané čítanie v Žilinskej župe, ktorá kúpila 141 predplatných časopisu Extra Plus s národnou tematikou za 3 384 eur. Žilinský samosprávny kraj má približne 200 zamestnancov, pričom žiadny iný VÚC tento časopis neodoberá.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards