Sloboda a decentralizácia!

Hackers Congress Paralelní Polis, Praha 30.9.-2.10. 2016

Paralelní Polis organizuje v Prahe už svoj tretí výročný Hackers Congress. Ide o trojdňovú konferenciu, na ktorej sa zídu ľudia z IT, ekonómie aj umenia, aby sa spoločne rozprávali o budúcnosti našich slobôd v kontexte najnovších technologických inovácií. Témou tohtoročného ročníku je decentralizácia a zdieľaná ekonomika. Na túto tému bude rozprávať viac než 40 rečníkov (medzi nimi aj Juraj Karpiš z INESS) z celého sveta. Zaujalo ťa to? Čítaj ďalej a získaj zľavu 20% na trojdňovú vstupenku.

Sloboda a decentralizácia!

Paralelní Polis je pražská nezisková organizácia, ktorá v sebe spája niekoľko projektov, ktoré zastrešujú pojmy sloboda a nezávislosť na štáte. Hackers Congress je jej najvýznamnejšou každoročnou akciou. Ide o trojdňovú udalosť, na ktorej nadšenci do technológií a kryptomien oslavujú digitálnu slobodu a decentralizáciu. Tento ročník HCPP16 navštívi viac než 400 účastníkov a viac než 40 rečníkov. Radí by sme vám predstavili tých najzaujímavejších z nich.

 

Hlavným rečníkom konferencie bude známy guru a propagátor Bitcoinu a zároveň skvelý rečník Andreas Antonopoulos, ktorý na akcií predstaví svoju novú knihu The Internet of Money. Doprevádzať ho bude Pamela Morgan, ktorá predstaví praktickú implementáciu decentralizácie práva bez závislosti na štáte. Srdce každého priaznivca voľného trhu zaplesá preto, že na kongrese bude mať svoje vytúpenie aj Sam Patterson, ktorý bude popisovať OpenBazaar, prvé decentralizované trhovisko typu E-bay, ktoré beží na Bitcoine. Na kongrese prehovorí aj Jamie Bartlett, autor knihy The Dark Net, ktorý sa nemohol zúčastniť poslednej European Students for Liberty Conference 16, ale ty sa s ním môžeš stretnúť práve na kongrese. Veľmi zaujímavý projekt predstaví umelecká aktivistická skupina Peng! V happeningu nazvanom Intel Exit, budú aktivisti volať agentom tajnej polície a presviedčať ich, aby z morálnych dôvodov opustili službu. Ďalším skvelým spíkrom bude Juraj Karpiš, autor knihy Zlé Peniaze, ktorá bola označená za slovenskú bibliu rakúskej ekonómie a taktiež vystúpi aj nezastaviteľný zakladateľ a prezident Slobodnej Republiky Liberland Vít Jedlička. Za ESFL sa na kongrese zúčastní Kevin Flanagan Coombes, ktorý bude rozprávať o starodávnej írskej anarchii.

Popri širokom spektre prednášok, budeš mať na kongrese možnosť zhliadnuť premiéru filmu Down the Deep, Dark Web, vyskúšať si niekoľko hier virtuálnej reality, uvidíš unikátnu prezentáciu dronov a taktiež módnu prehliadku s 3D tlačenými prvkami. A na záver každého dňa sa môžeš tešiť na štýlovú afterparty.

Ak chceš na túto unikátnu akciu získať zľavu 20% (300CZK/11€), zdieľaj tento článok alebo web www.hcpp.cz na svojej sociálnej sieti s osobným komentárom a hashtagom #HCPP16. Odkaz na post pošli organizátorom na tickets@paralelnipolis.cz. Ako odpoveď od nás v blízkej dobe obdržíš zľavový kód na lístok!

Viac informácií na hcpp.cz, lístky sú dostupné za 1490 Kč / 55,11 €, facebooková udalosť.

Pavol Fukatsch, Martin Šíp

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards