INESS na ESFL konferencii v Prahe

Richard Ďurana z INESS prednášal na prvej ESFL konferencii organizovanej v Českej republike českou vetvou študentského hnutia European Students for Liberty.

INESS na ESFL konferencii v Prahe

Na podujatí, kde vystúpili aj svetoznámi rečníci ako napr. Tom G. Palmer z amerického Atlas Economic Research Foundation a CATO Institute, Madsen Pirie z britského Adam Smith Institute alebo Josef Šíma z vysokej školy CEVRO Institut v Prahe prednášal Richard Ďurana na tému sloboda a technológie. Vo svojom vystúpení kritizoval súčasný stav práv duševného vlastníctva a rozporoval všeobecne zaužívanú mantru, podľa ktorej patenty a copyrighty napomáhajú inováciám a kreativite.

Konferencia prilákala v sobotu 20.9.2014 viac ako 120 účastníkov, prevažne študentov z Česka, Slovenska, Nemecka či Rakúska.

Tom G. Palmer na záver podujatia pokrstil český preklad knihy Why Liberty (Proč svoboda), ktorú minulý rok zostavoval a ktorá už vyšla po celom svete v státisícových nákladoch.

Foto z podujatia:


 

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards