INESS: Sú Rómovia problémom verejných financií Slovenska?

INESS dnes zverejnil novú publikáciu Rómovia a sociálne dávky, ktorá vyvracia rozšírené presvedčenie o tom, že pracujúca majorita živí zo svojich daní najmä mnohopočetné rómske rodiny poberajúce sociálne dávky.

INESS: Sú Rómovia problémom verejných financií Slovenska?

Čo sú najväčšie stereotypy v otázke Rómov z pohľadu verejných financií a aká je realita? Odpoveď nájdete na novospustenej webovej stránke, ktorej súčasťou je aj video Rómsky mýtus, ktoré sme pripravili v spolupráci s reklamnou agentúrou Mayer/McCann Erickson.

Podrobnosti o štúdii a závery, ako aj celú publikáciu na stiahnutie nájdete tu. Zároveň pripravujeme sériu prednášok po celom Slovensku, v ktorých budeme prezentovať výsledky publikácie. Ak by ste vo vašom meste, alebo na vašej škole takúto prednášku chceli pomôcť zorganizovať, neváhajte a kontaktujte nás!

Zistenia publikácie prezentovali zástupcom médií na tlačovej konferencii autori publikácie Ján Dinga a Radovan Ďurana.

Foto z tlačovej konferencie:

 

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards